Головна » 2018 » Березень » 12

21 лютого з нагоди святкування Міжнародного Дня рідної мови в дошкільному навчальному закладі №1 «Барвінок» проведено свято «Вона сонцесяйна, вона промениста-рідна мова українська». Під час вікторин і конкурсів малята говорили лагідні слова про рідну українську мову, називали її ознаки, декламували вірші Т.Шевченка, Л.Українки, співали українські пісні, гралися в українські народні ігри («Подоляночка», «Віночок», «Котилася торба»), викладали з квітів і стрічок українській віночок, створювали незвичайний український рушник засобами образотворчої діяльності. І головне, малята добре запам’ятали, що наша українська мова для кожного українця- найрідніша мова на землі.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ... Читати далі »

Переглядів: 406 | Додав: sad1nizhyn | Дата: 2018-03-12 | Коментарі (0)

22 січня з нагоди святкування Дня соборності України в дошкільному навчальному закладі №1 відбулося свято «Україна- це моя країна». Саме поняття «соборність» важко пояснити малюкам, але вони добре розуміють поняття «Гімн України», «Прапор України», «Герб України». Також вони добре знають, що український народ –єдиний, що Львів, Полтава,Чернігів і Донецьк –це великі міста України, що Київ-столиця нашої держави, що лівий і правий береги Дніпра разом назавжди,що українці –вільна, смілива й розумна нація. Також діти добре розуміють, що коли поряд друзі, то радість повніша, а смуток швидше розвіюється. Маємо надію, що народжена в маленькому серці любов до своєї країни, знання її історії і традицій, перетворить це покоління в справжніх українських патріотів.

-------------------- ... Читати далі »

Переглядів: 245 | Додав: sad1nizhyn | Дата: 2018-03-12 | Коментарі (0)

Наші дошкільники сьогодні вранці завітали до художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім.І.Спаського. Там вони ознайомилися з дивовижними роботами учнів Ніжинської школи мистецтв. Коли отримували інформацію про авторів, то подиву не було меж: як такі маленькі дітлахи, майже ровесники, зуміли створити справжні мистецькі шедеври. Дуже сподобалася малюкам виставка ялинок, прикрашених оригінальними іграшками, які зовсім не схожі на сучасні, але які зберігалися декілька десятиліть, і тому мають свою власну історію. А дорослі вихователі повернулися в часи свого дитинства й пригадали свої дитячі роки, поринули в спогади про свої дитячі новорічні ялинки. Хто не пам’ятає свого минулого- у того немає майбутнього…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ... Читати далі »

Переглядів: 230 | Додав: sad1nizhyn | Дата: 2018-03-12 | Коментарі (0)

В дошкільному навчальному закладі №1 «Барвінок» 19 грудня відбулося свято Святого Миколая. Діти під час різноманітних веселих конкурсів доводили, що вони цілий рік вели себе чемно, слухалися дорослих, допомагали рідним, намагалися бути ввічливими і слухняними. Недовіру їм виказав один Чортик, який приготував для неслухняних дітей різочки, але малята довели, що українські дошкільнята-виховані, розумні й чемні дітки. Своїми віршами, піснями, запальними таночками діти створили неповторну святкову атмосферу, кульмінацією якої стала поява Святого Миколая і депутата Чернігівської обласної ради Н.М.Копиці, які привітали всіх присутніх батьків, дітей, працівників закладу із святом і приготували для малят подарунки- соковиті яблучка , мандарини і яскравих героїв лялькового театру.
Нехай святий Миколай принесе мир і спокій у ваші оселі, подарує радість ... Читати далі »

Переглядів: 237 | Додав: sad1nizhyn | Дата: 2018-03-12 | Коментарі (0)